Info

Info voor de deelnemer

Beste Lichtenvoordse Cross Triathlon deelnemer,

De Lichtenvoordse Cross Triathlon gaat van start op zondag 24 maart 2024. Er is voor een Cross Triathlon gekozen omdat het evenement plaatsvindt in het voorjaar. Wegen kunnen door de weersomstandigheden glad zijn en daarom is het gebruik van een wielrenfiets uitgesloten. Het parcours kan alleen met een stevige fiets of bij voorkeur een mountainbike / veldfiets / gravelbike worden afgelegd. Om goed van start te gaan volgt hieronder een opsomming van de benodigde informatie en wijzigingen die van kracht zijn tijdens de Lichtenvoordse Cross Triathlon.

Afstanden

1/8  Cross Triathlon
De 1/8 Cross Triathlon bestaat uit 500 (20 banen) meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Deelnamekosten bedragen €15,00.

1/8 Team Cross Triathlon
De 1/8 Team Cross Triathlon bestaat uit 500 (20 banen) meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Een team bestaat uit drie personen, waarbij elke deelnemer één discipline aflegt. Deelnamekosten bedragen €30,-.

1/4  Cross Triathlon
De 1/4 Volwassenen Cross Triathlon bestaat uit 1000 (40 banen) meter zwemmen, 40 km (2x ronde van 20 km) fietsen en 10 km (2x ronde van 5 km) hardlopen. Deelnamekosten bedragen €20,00.

1/4 Team Cross Triathlon
De 1/4 Team Cross Triathlon bestaat uit 1000 (40 banen) meter zwemmen, 40 km (2x ronde van 20 km) fietsen en 10 km (2x ronde van 5 km) hardlopen. Een team bestaat uit drie personen, waarbij elke deelnemer één discipline aflegt. Deelnamekosten bedragen €30,-.

Betaling
De inschrijving sluit op zondag 17 maart 2024. Er is een beperkt aantal startplaatsen, dus wees er snel bij! De inschrijving is definitief wanneer het verschuldigde bedrag is overgemaakt middels het betaalverzoek dat op het inschrijfformulier is toegevoegd. Op de website onder het kopje ‘deelnemers’  wordt je naam toegevoegd. De starttijden kunnen afwijken. Wanneer het animo voor de 1/4 afstand groot is, worden er groepen toegevoegd voor de 1/8 afstand. Deze tijden schuiven dan op.

Deelname voorwaarden
– Een fietshelm is verplicht. De helm moet vast zitten voordat men de fiets pakt tot het moment dat men de fiets weer in het rek zet.
– Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken.
– Iedereen dient in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Groepsindeling
Het zwembad telt vier banen. We streven na een bezetting van maximaal zes deelnemers per baan. Liever vijf. Het aantal groepen en starttijden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De laatste groep start uiterlijk om 12.00 uur.  We proberen rekening te houden met de wensen van de deelnemers.  Bij aanmelden geef je je voorkeurstijd aan. Voor de 1/4 afstand staan nu twee blokken gepland. Wanneer het animo groot is worden er extra blokken bij gepland. Deze starten voor de 1/8 afstand. De tijden van de 1/8 afstand worden dan verlaat. We streven erna om de verschillende categorieën tegelijkertijd te laten starten en om de groepen vol te krijgen. Schrijf je je in voor een laat tijdstip, bestaat de kans wanneer voorgaande groepen niet vol zijn, dat je verplaatst wordt naar een vroeger tijdstip.

Binnenkomst
Wanneer je bij het zwembad bent gearriveerd, meld je je MET FIETS aan de hand bij de inschrijfbalie. Begeef je door de deur, links naast de hoofdingang. Het zwembad gaat om 08:30 uur open en zorg dat je op tijd aanwezig bent (30 minuten van te voren), deze tijd heb je wel nodig om je aan te melden, fiets te stallen, je om te kleden, vragen te stellen en zwembad / wisselroutes te verkennen. Vervolgens kan de fiets worden geparkeerd op het fietspark. Het fietspark is alleen toegankelijk voor deelnemers en organisatie. Het parkeren van de fiets is op eigen risico, maar we houden toezicht dat onbevoegden niet bij de fietsen komen.

Omkleed mogelijkheden
Na het melden en het parkeren van de fiets kan er om worden gekleed in de reguliere kleedkamers (de gang in rechts van de balie, heren vooraan en dames achteraan). Laat kleding s.v.p. niet hangen in de wisselcabines maar berg je spullen op in de kluisjes (€0,50, deze krijg je terug na afloop).

Na het zwemgedeelte kan je omkleden in de reguliere kleedkamers of de ‘snelle-kleedkamer’, leg hier dan vast je benodigde kleding klaar. Deze kleedkamer ligt op de wisselroute naar de fiets. Volg de tapijtvloer in de zwemzaal. Degene die echt voor de snelle tijd gaan kunnen hun pakketje ook bij de fiets klaar leggen. Verpak hem goed bij slecht weer.

Zwemmen
De start is in het ondiepe gedeelte van het bassin vanuit het water. Slaat de klok de starttijd van de groep waarin je bent ingedeeld, dan begint je tijd te lopen. De starttijd wordt aangegeven door middel van een signaal.
Deelnemers zijn vrij in het kiezen van de ‘juiste’ baan. De meest linkse baan, baan 1, is de baan voor de ‘snelste’ deelnemers, baan 2 voor de ‘snellere’ deelnemers, 3 voor de ‘snelle’ deelnemers en baan 4, de meest rechtse baan, voor de ‘normale’ deelnemers. Er zwemmen vijf of zes deelnemers per baan. De zwarte streep op de bodem van het zwembad moet rechts aan worden gehouden om zo gestructureerd mogelijk te zwemmen. Je zwemt op deze manier tegen de klok in. Zo maakt het mogelijk om elkaar te passeren. Deelnemers dienen ZELF de banen te tellen. Heen EN terug zijn twee banen! Tip: zet een toeschouwer aan de kant, die een seintje geeft wanneer je (bijna) klaar bent. Iedere deelnemer mag één assistent naast de badrand plaatsen. Klaar met zwemmen? Volg de weg van de vloerbedekking richting de ‘snelle-kleedkamer’ en vervolgens naar het fietspark.

Fietsen
– Zorg ervoor dat de fiets technisch in goede staat verkeerd (uiteinden stuur en balhoofd dienen afgedopt te zijn).
– Er is een ronde uitgezet van 20 kilometer. Deelnemers die een 1/4 Cross Triathlon afleggen, fietsen de ronde twee keer.
– Het is verplicht een helm te dragen bij het fietsen. De helm moet dicht zijn vanaf het moment van dat men de fiets vastpakt tot het moment dat de fiets weer in het rek wordt gezet.
– Op de wisselzone (dit is het binnenterrein van het zwembad) dient men met de fiets te lopen.
– Deelnemers dienen zich te houden aan de verkeersregels.
– De route wordt aangegeven met pijlen.
– De fietsroute bestaat uit een afwisselende mix van hoofdzakelijk zandwegen, gravelpaden, bospaden en singletracks. Nieuw in de route zijn delen van de MTB Route Lichtenvoorde (Bruin) die onlangs in gebruik is genomen. Gebruik daarom een mountainbike / veldfiets / gravelbike. GEEN RACE- OF ELEKTRISCHEFIETS.

Hardlopen
Verlaat het fietspark via de aangegeven pijlen op het fietspark en begeef je naar de hardlooproute. Dit is een route van 5 km. Deelnemers van de 1/4 Cross Triathlon lopen deze route tweemaal. Er staan op meerdere plaatsen begeleiders die naast de pijlen de route aangeven.

Tijdwaarneming
Wanneer je bij binnenkomst onder de finishboog je startnummer laat zien aan de tijdregistratie, wordt je eindtijd genoteerd. Deze gegevens worden later op de website vermeld. Je starttijd is gekoppeld aan je startnummer. Ruilen van groep is daarom niet mogelijk.

Overige
– Deelname is op eigen risico.
– Neem je je mobiele telefoon mee, zet dan vast het volgende nummer erin: 0544 371000.– Teams krijgen een polsbandje die door moet worden gegeven aan de volgende, dit gebeurt buiten op het fietspark. Het polsbandje dient als een soort estafettestok.
– Let goed op, op plaatsen waar wordt gewisseld!
– Hou er rekening mee dat het niet mogelijk is om dit op het zwembad te doen.
– Parkeer auto’s zo ver mogelijk naar achteren op de parkeerplaats en volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars die dit eventueel sturen. Zet ‘normale’ fietsen van bijvoorbeeld toeschouwers in de daarvoor bestemde fietsenstalling (vlak voor de hoofdingang).
– Met het inschrijven ga je ermee akkoord dat je gegevens worden opgeslagen en dat deze alleen mogen worden gebruikt voor de communicatie tussen de organisatie van de Lichtenvoordse Cross Triathlon en de deelnemer.
– Wanneer er tijdens het evenement foto’s worden gemaakt ga ik ermee akkoord dat deze op de Facebook pagina van Zwembad Meekenesch worden geplaatst.

Succes!
Veel informatie om jullie waar mogelijk voor te bereiden. Heb je toch nog vragen? Op het zwembad staan we voor je klaar om jullie te helpen!

Dan wil ik jullie namens het bestuur (Raymond Wopereis – z.p.c. LIVO, en André ten Have – WTC Keitrappres) en alle andere vrijwilligers veel succes toewensen met de eventuele voorbereidingen!

Jeroen Scheuter,
Zwembad Meekenesch